novi Salus.jpg
57 23.oktober 2010.bmp
poslovni del 03_kor3.bmp

Pravno obvestilo

Uporaba spletnega mesta

Spletno mesto je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na spletnem naslovu www.salus.si (v nadaljevanju: spletno mesto).
Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da je sprejel v nadaljevanju opisane pogoje in da se z njimi strinja.

Upravljanje spletnega mesta

Upravljavec tega spletnega mesta je SALUS, Ljubljana, d. d..

Pravice intelektualne lastnine

Lastnik spletnega mesta in imetnik avtorskih pravic na vseh avtorskih delih, ki so na kakršenkoli način vključena v spletno mesto, je SALUS, Ljubljana, d. d..

Omejitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na spletnem mestu so informativne narave. SALUS, Ljubljana, d. d. se bo trudil, da bo spletno mesto optimalno delovalo ter da bodo informacije na spletnem mestu pravilne in podatki ažurni, vendar niti SALUS, Ljubljana, d. d. niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi spletnega mesta ali še sodeluje pri nadgradnjah spletnega mesta, ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo spletnega mesta ter ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe spletnega mesta ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.
SALUS, Ljubljana, d. d. lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni spletno mesto.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

SALUS, Ljubljana, d. d. ne odgovarja za obliko, vsebino in ažurnost spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s spletnim mestom www.salus.si. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih strani je odgovornost družbe SALUS, Ljubljana, d. d. za vse primere izključena.

Varstvo osebnih podatkov

Kakršnikoli podatki, ki jih SALUS, Ljubljana, d. d. na kakršenkoli način pridobi prek spletnega mesta, so namenjeni izključno za rabo SALUS, Ljubljana, d. d. in jih SALUS, Ljubljana, d. d. varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Politika piškotkov na www.salus.si

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih pošilja spletno mesto in se shranjujejo v spletni brskalnik (napravo), ki do spletnega mesta dostopa. Uporabljajo se z namenom doseganja boljše uporabniške izkušnje. Z njihovo pomočjo si spletno mesto uporabnika "zapomni" za čas obiska (sejni piškotki) ali v primeru ponovnega obiska (persistenčni piškotki). Ko se naprava vrne na spletno mesto, se podatki, shranjeni v piškotku, lahko posredujejo nazaj k spletnemu mestu.

Piškotke lahko nastavi spletno mesto, ki ga uporabnik obišče (first party cookies), lahko pa jih nastavijo druga spletna mesta/storitve, ki prikazujejo vsebino na strani, ki si jo uporabnik ogleduje (third party cookies) - npr. Youtube, Facebook ipd.

Na naši strani uporabljamo naslednje piškotke:

NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI za pravilno delovanje spletnega mesta in omogočanje njegove nemotene uporabe:

 • Sejni piškotek _PSAL_session:
  ustvari se, ko uporabnik odpre spletno stran in omogoča, da si spletno mesto zapomni uporabnikova dejanja v času seje. Ko uporabnik zapre brskalnik, se piškotek izbriše.
 • cc_analytics:
  piškotek, kamor se shrani privolitev uporabnika za uporabo piškotkov za analitiko. Čas trajanja piškotka je 1 leto.

PERFORMANČNI PIŠKOTKI - piškotki, ki jih uporabljamo za namen izboljševanja uporabniške izkušnje. Informacije, ki jih pridobimo s temi piškotki, nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, s tem pa omogočajo optimalnejše odločanje o njegovih funkcionalnih in vsebinskih prilagoditvah.

Google analytics:

 • __utma:
  piškotek se uporablja za razločevanje med posameznimi uporabniki. Čas trajanja: 2 leti.
 • __utmb:
  piškotek se uporablja za določanje nove seje oziroma obiska. Čas trajanja: 30 minut.
 • __utmc:
  piškotek se uporablja za skladnost s knjižnico urchin.js. Ko uporabnik zapre brskalnik, se piškotek izbriše.
 • __utmz
  piškotek shranjuje informacijo o tem, kako je uporabnik prišel na stran. Čas trajanja: 6 mesecev.

Vaše nastavitve lahko kadarkoli spremenite v oknu Nastavitve uporabe piškotkov.


SALUS, Ljubljana, d. d.