soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

Nova pridobitev za slovenski trg

V mesecu maju je odprla svoja vrata do baze podatkov o izdelkih na svetovnem spletu NENSI, družba za obdelavo in vzdrževanje podatkovnih baz o izdelkih, d.o.o., katere ustanovitelj je tudi Salus, Ljubljana, d.d..

Slovenski trg farmacevtskih in medicinskih izdelkov ter izdelkov splošne rabe je bogatejši za novo pridobitev, ki bo omogočala učinkovitejše procese naročanja in dobave izdelkov, komunikacijo o izdelkih in izdelavo analiz na različnih ravneh vsem subjektom v verigi oskrbe prebivalstva z zdravili, medicinskimi pripomočki in drugimi izdelki za diagnostiko in zdravljenje ljudi in živali.

Podjetje NENSI, družba za obdelavo in vzdrževanje podatkovnih baz o izdelkih, d.o.o., katerega ustanovitelj je tudi Salus, Ljubljana, d.d., je na svoji spletni strani www.nensi.si vzpostavilo dostop do nove baze podatkov o izdelkih, ki so v prometu v lekarniški in širši zdravstveni dejavnosti v Sloveniji - baze NENSI.

Baza NENSI vzpostavlja enotno šifro vsakega izdelka, ki nastopa v prometu v zdravstveni dejavnosti na slovenskem trgu z uporabo Nacionalne ENotne Šifre Izdelka (NENSI) in prek nje omogoča njegovo enolično in nedvoumno identifikacijo v slovenskem prostoru.

Javnosti so že na voljo NENSI šifre za izdelke asortimentov vodilnih slovenskih veledrogerij: Kemofarmacije, Salusa in Farmadenta.

Družbo NENSI, njeno poslanstvo, cilj in usmeritve ter bazo podatkov o izdelkih NENSI je strokovni farmacevtski javnosti predstavil predstavnik ustanoviteljev NENSI d.o.o. Miha Lavrič, mag. farm., direktor Salus Ljubljana, d.d., v petek, 8. maja 2009, na simpoziju v okviru 34. skupščine SFD v Portorožu.

11.05.2009