soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

Zanesljiv partner pri farmacevtski skrbi

Ob Svetovnem dnevu zdravja izpostavljamo …

Svetovni dan zdravja, s katerim Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) letos obeležuje svoj 65. rojstni dan (v počastitev obletnice ustanovitve WHO 7. aprila 1948 se vsako leto praznuje Svetovni dan zdravja, ob katerem je vsako leto izbrana tema, ki izpostavlja prednostni javnozdravstveni problem), je tokrat posvečen ozaveščanju o pomembnosti preprečevanja in uravnavanja visokega krvnega tlaka.

»Urejen krvni tlak zmanjša tveganje za srčni infarkt in možgansko kap« osveščajo državne institucije za javno zdravje prek gesla letošnjega Svetovnega dneva zdravja.
Zvišan krvni tlak prizadene v svetovnem merilu več kot tretjino odraslih prebivalcev nad 25 let, v Sloveniji pa ima povišan krvni tlak že vsak tretji prebivalec. Na oba kazalnika je v začetku svoje poslanice opozoril tudi minister Tomaž Gantar in v nadaljevanju osvetlil konkretna prizadevanja na državni ravni za zmanjšanje tveganj in posledic tega dejavnika.
Da mora biti uravnavanje visokega krvnega tlaka del širšega prizadevanja za boj proti kroničnim nenalezljivim boleznim, so poudarili tudi na Inštitutu za varovanje zdravja Republike Slovenije.

V teh prizadevanjih odgovorno uresničujemo svojo vlogo tudi v Salusu - s celovito oskrbo trga z zdravili, medicinskimi pripomočki in drugimi izdelki za varovanje, ohranitev in povrnitev zdravja.
Kot veletrgovec s polnim naborom zdravil smo eden najtrdnejših členov v verigi oskrbe z zdravili v Sloveniji. S kakovostno, učinkovito in nemoteno oskrbo lekarn, bolnišnic in drugih zdravstvenih organizacij skrbimo, da so kakovostna in varna zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo.
Z nudenjem celostne storitve za farmacevtsko industrijo (ki vključuje vse potrebne aktivnosti pred prihodom zdravila na trg, regulatorne storitve, ki se nanašajo na vzdrževanje potrebnih dovoljenj, farmakovigilanco, ...) pa svojo vlogo družbenega pomena še nadgrajujemo.

Ponosni smo, da odgovorno uresničujemo svoje poslanstvo in smo kos izzivom, ki nam jih prinaša naša družbena vloga in zaveza v skrbi za zdravje prebivalstva na Slovenskem.
Prepričani smo, da bomo še naprej pomembno prispevali tudi k reševanju javnozdravstvenega problema, izpostavljenega ob letošnjem dnevu zdravja.

07.04.2013