soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

Valovi poletja

Dobrodošli na slikarski razstavi Željka Vertlja

V naši galerijski avli se to poletje pod okriljem Založbe UNSU s samostojno likovno razstavo VALOVI POLETJA predstavlja slikar Željko Vertelj, štipendist Mednarodnega združenja slikarjev invalidov, ki slikajo z usti ali z nogami (VDMFK).

Zaobjeti trenutki markantnih obmorskih, rečnih in jezerskih biserov, ki jih je slikar tenkočutno prelil na slikarska platna in predal večnosti, vabijo obiskovalca, da se prepusti njihovi brezčasni lepoti, mehki toplini, pomirjujoči brezmejnosti in navdihujoči simbolni razsežnosti.

Na sinočnjem slovesnem odprtju razstave so gostje ob občudovanju slik in čestitkah avtorju z zanimanjem prisluhnili tudi predstavitvi njegove slikarske poti in likovni kritiki umetnostnega zgodovinarja Jaka Racmana, besedam Lidije Vardijan Žagar, direktorice Doma starejših občanov Kočevje, kjer Željko Vertelj živi in ustvarja, odlični glasbeni popestritvi dogodka v izvedi tria Evforija in Salusovi dobrodošlici.

Valovi poletja razstavljenih pejsažev Željka Vertlja so že prevzeli nemalo gostov na sinočnji slovesnosti ob odprtju razstave, naših zaposlenih in obiskovalcev. Privoščite si,
da prevzamejo tudi Vas.

Razstava bo pri nas gostovala do 21. septembra 2017,
vsem ljubiteljem umetnosti pa je na ogled vsak delavnik
(od ponedeljka do petka) od 9. do 17. ure.
Lepo vabljeni!

30.06.2017