soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

V službi lekarniških farmacevtov

Obeležujemo 13. Dan slovenskih lekarn

Skrb za naše kupce in podpora delu lekarniških farmacevtov je ena temeljnih zavez Salusa, ki je v vsej njegovi - skoraj polstoletni zgodovini - nenehno prisotna. Kakor je lekarniški farmacevt v službi bolnika, smo v Salusu v službi lekarniškega farmacevta.

Veseli vzajemnega uresničevanja naše skupne družbene vloge čestitamo vsem lekarniškim strokovnim delavcem, pa tudi vsem drugim kolegicam in kolegom, ki na tak ali drugačen način souresničujejo poslanstvo lekarniških farmacevtov in ob dnevu zavetnikov lekarnarjev in zdravnikov praznujejo svoj dan.

Z obeleževanjem dneva slovenskih lekarn sta visoko strokovno delo lekarniških farmacevtov in neprecenljiva vloga farmacevtov pri zdravstveni oskrbi ljudi in živali v družbi še bolj prepoznani. K temu uspešno pripomorejo tudi mnogovrstne aktivnosti in vsakoletna dodatna strokovna ponudba, še zlasti široko dostopna informativna knjižica o izbrani aktualni tematiki v sklopu pravilne in varne uporabe zdravil, ki jo ob dnevu lekarn že tradicionalno izdaja Sekcija farmacevtov javnih lekarn pri Slovenskem farmacevtskem društvu.
Tudi v Salusu podpiramo farmacevtsko skrb naših kolegov in se pridružujemo njihovim prizadevanjem za ozaveščanje o pravilni in varni uporabi zdravil, ki je letos osredotočeno na imunski sistem.

26.09.2017