soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

Pripovedi na platnu

Gostovanje retrospektivne razstave slikarskih del - olj Mihaela Frassa - Mikija

 

Ob prvi obletnici pričetka delovanja v novih prostorih smo v goste sprejeli retrospektivno razstavo olj pokojnega slikarja Mihaela Frassa - Mikija.

V vhodni avli nas pozdravijo tople sončnice, barvite gozdne poti in jase, kozolci in stara žaga, mavrična Ljubljana, ...

Razstava bo bogatila naše prostore do konca junija in bo na ogled tudi zunanjim obiskovalcem vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.
Prijazno vabljeni k ogledu!

Miki Frass se je rodil 16. oktobra 1949 na Dunaju. Otroštvo in mladostniška leta je preživel v Ljubljani, kjer je tudi končal šolo in se zaposlil v IBE. Že v rosnih mladih letih ga je privlačilo slikarstvo, za kar ga je navdušil stric, akademski slikar Milan Frass. Popeljal ga je v čudoviti svet barv, s katerimi je kasneje tako zelo znal vdihniti svojim slikam dušo in življenje. Bil je član društva Likovnih samorastnikov, kjer je bil njegov mentor akademski slikar Savo Sovre, znan po portretih v svinčniku. Od njega se je tudi naučil mehkih linij s svinčnikom. Sodeloval je malone na vseh Extempore v Ljubljani in drugod po Sloveniji. Udeleževal se je tudi slikarskih kolonij, kjer je stkal premnoga prijateljstva in znanstva s slikarji in z njimi izmenjaval izkušnje. Dobil je številna priznanja in diplome, med drugim tudi priznanje Božidarja Jakca, ko je le ta še živel. Žal je kruta in zahrbtna bolezen mnogo prezgodaj pretrgala njegovo življenjsko in slikarsko pot. Za njim je ostala bogata slikarska dediščina. In to želimo deliti z vami. Na svoj poseben, enkraten način je danes spet z nami s svojimi slikami.
Vlasta Frass

17.05.2012