soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

Preplet zdravstva in umetnosti

Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja odpiramo vrata likovni razstavi Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana

Letošnjo jesen Salusovo galerijsko avlo bogatijo likovne izpovedi ustvarjalk iz zdravstvene dejavnosti - članic likovne sekcije Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana (DMSBZT). Umetnice prihajajo iz različnih delovnih okolij, kjer so bolezen, bolečina in trpljenje vsakdanja stvarnost. Ko svoja občutja prelivajo v barve in sence, nastajajo likovne umetnine, ki so kot obliž za občutljiva srca, kot zapiše vodja likovne sekcije Majda Jarem Brunšek v knjigi Poklon izgubljenim očem - esejskemu in likovno obogatenemu delu, posvečenemu razumevanju obolelih za demenco, ki so jo v DMSBZT izdali v preteklem letu.

Veseli nas, da so naše tokratne gostje umetnice, s katerimi nas povezuje tudi skupno poslanstvo na profesionalnem področju - skrb za zdravje ljudi. Z razstavo njihovih likovnih del in knjige Poklon izgubljenim očem tako obeležujemo tudi svetovni dan in mesec duševnega zdravja, ki letos še posebej vzpodbuja k hitrejši in učinkovitejši (prvi) pomoči ljudem v duševni stiski.

Razstava, na kateri svoja dela predstavljajo avtorice Ana Strauch, Irma Kiprijanović, Janja Filipović, Majda Jarem Brunšek, Margerita Ilić-Kačar, Nina Koprivec, Sonja Lojk, Tanja Rakovec, Tatjana Panić, Valerija Keržič in mentorica Emilija Erbežnik, bo odprta do 13. decembra 2016 vsak delovni dan od 9. do 17. ure.

Lepo vabljeni k ogledu!

10.10.2016