soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

Posvetujte se s farmacevtom …

Z novo pridobitvijo v skrbi za zdravje in dostopnost lekarniških storitev obogatili praznik lekarniških farmacevtov ob Dnevu slovenskih lekarn.

V Salusu skrbimo, da so kakovostna in varna zdravila, medicinski pripomočki in drugi farmacevtski izdelki dostopni vsem, ki jih potrebujejo. Poleg kakovostne, učinkovite in nemotene oskrbe lekarn podpiramo tudi njihov razvoj pri zagotavljanju boljših pogojev za prijaznejše lekarniške storitve in večjo dostopnost njihovim uporabnikom.
Ponosni smo, da smo v letošnjem letu skupaj z Gorenjskimi lekarnami dokončali ureditev novih prostorov Lekarne Kranjska Gora, ki je odprla svoja vrata v tednu pred Dnevom slovenskih lekarn.
Nova, sodobno opremljena lekarna v samem centru Kranjske Gore in neposredni bližini zdravstvenega doma predstavlja veliko pridobitev za vse prebivalce in obiskovalce celotne Zgornjesavske doline, zaradi svoje boljše dostopnosti pa je pomembna zlasti za tiste, ki lekarniške storitve najbolj potrebujejo - za bolne in ostarele.

Prav skrbi za zdravljenje kroničnih bolnikov lekarniški farmacevti ob letošnjem Dnevu slovenskih lekarn posvečajo posebno pozornost. Kronične bolnike in njihove svojce osveščajo o pravilni in varni uporabi zdravil ter jih spodbujajo, da se ob obisku v lekarni s svojim farmacevtom posvetujejo glede morebitnih težav, ki so povezane z jemanjem zdravil. Vsem zainteresiranim pa je v teh dneh tako v lekarnah kot na medmrežju na voljo tudi brezplačna informativna knjižica »Zdravila in kronični bolniki«, ki sta jo izdali Slovensko farmacevtsko društvo in Lekarniška zbornica Slovenije.

26.09.2012