soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

Pomladno cvetje

Gostimo likovno razstavo 12-tih slikarjev invalidov, ki slikajo z usti ali nogami

Vhodna avla naše poslovne stavbe je v letošnji pomladi odeta v cvetočo preobleko. S svojimi slikami cvetličnih aranžmajev, šopkov in poljskega cvetja se predstavljajo člani Mednarodnega združenja slikarjev invalidov, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK - Vereinigung der Mund und Fussmalenden kunstler) - slovenski slikarji Vojko Gašperut GašperBenjamin ŽnidaršičSilvo MehleAngela MedvedŽeljko VerteljDragica SušanjRoman GruntarMartina Pavlovič, Nevenka GorjancNeja Zrimšek Žiger in Erik Pibernik ter gost iz Grčije Ilias Raftopoulos.

Razstava »Pomladno cvetje« je četrta slikarska razstava članov VDMFK in obenem njihova prva skupinska razstava v naših prostorih. V dveh letih, odkar odpiramo vrata umetnikom za razstavljanje njihovih del, so nas navdihovale že tri razstave likovnih del, naslikanih z usti, »Govorica življenja« Benjamina Žnidaršiča, »Zimska pravljica« Vojka Gašperuta Gašperja in »Konji« Nevenke Gorjanc.

Tudi tokratni živopisan in drhteč svet cvetličnih tihožitij, prelitih na 33 slikarskih platen s čopiči, ki so jih usmerjala usta ali noge slikarjev, nas navdušuje in razveseljuje. Njihov zgled neomajne volje do ustvarjalnosti in trdna odločenost, da si z delom svojih ust (ali) nog služijo vsakdanji kruh, pa nas dodatno bogatijo s sporočilnostjo o pogumu, vztrajnosti in življenjskem optimizmu.

Lepo vabljeni, da med pomladnim cvetjem poiščete navdih v sebi najljubšem cvetličnem sporočilu tudi vi.

Razstava bo na ogled vsem obiskovalcem do 31. maja vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.

04.04.2014