soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

Govorica življenja

Predstavlja se Benjamin Žnidaršič, umetnik, ki slika z usti

Včeraj, 3. junija, smo našo vhodno avlo ponovno spremenili v galerijo in ji nadeli posebno poletno preobleko. V neštetih odtenkih so zaživele krajine - predvsem rodnega notranjskega podeželja avtorja slik Benjamina Žnidaršiča - in na platno prelita dela človekovega sobivanja z naravo.

Veselimo se zgodb, ki nam jih bodo pripovedovala razstavljena platna to poletje, še posebej pa smo počaščeni, da lahko gostimo ustvarjalca, ki je po težkih življenjskih preizkušnjah našel nov smisel in se podal na pot Življenja, ki ga na vsakem koraku deli tudi z drugimi.

»Mogoče ob branju doživite lepši današnji dan in kvalitetnejše ustvarjate za jutri« je zapisal svoji knjigi Govorica življenja na pot. »Upanje v dobro in dobroto je prihodnost človeštva, zato bi rad zapisal vsa tista spoznanja, ki so meni prinesla srečo. Rad bi, da ob tem poiščem srečo tudi drugim, ki so jo izgubili v razkošju svojega bogastva. Odprl vam bom vrata svojega doma. Pridite in vstopite, na koncu boste bogatejši za mojo izkušnjo« pravi avtor v knjigi - prav tako nas nagovarja tudi skozi svoje slikarske umetnine.

Nekaj tančic v svet umetnosti in ustvarjalne poti Benjamina Žnidaršiča nam je ob odprtju razstave odstrla umetnostna zgodovinarka Polona Škodič in nas s strokovnim vodstvom pospremila na pot odkrivanja govorice razstavljenih slik. Posebno noto je z zvoki harmonike dodal večstranski ustvarjalec Nejč Slapar.

Olja in akril na platnu slikarja Benjamina Žnidaršiča nas bodo pozdravljala do konca avgusta. Na ogled bodo tudi zunanjim obiskovalcem vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.

Lepo vabljeni in dobrodošli v barviti svet poletnih utrinkov! Odšli boste gotovo bogatejši.

04.07.2012