soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

Farmacija brez meja

Stekleno srce Stanislava Lukića odseva v Salusu

Letošnji dan slovenskih lekarn v Salusu obeležujemo tudi s slikarsko razstavo Stekleno srce magistra farmacije Stanislava Lukića. Avtor, predan farmacevt in vodja Lekarne Rogaška Slatina, ob tem pa tudi strasten slikar, uspešno prepleta stroko in umetnost. V razstavljenih slikah, ki jih je ustvaril v tehniki mix media akril in vanje vpel lekarniške elemente, nam odkriva zanimiva sporočila.

Lepo vabljeni, da obiščete našo galerijsko avlo in se prepustite govorici razstavljenih slik.

Razstava bo odprta do 10. januarja 2018 vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. do 17. uro.

 

Vse slike Stanislava Lukića so nastale ob glasbi. Stekleno srce (Heart of glass), pesem skupine Blondie, ki je bila zelo popularna v času njegovega študija farmacije, je tako skupaj z odrazi njegovega srca in domišljije ter prisotnostjo stekla v slikah botrovala naslovu razstave.

 

Slikanje za avtorja razstave, magistra farmacije, predstavlja tudi odklop, odmik od strokovnega dela, ki je pogosto obremenjeno z različnimi pravili.
»Slikanje mi daje svobodo, pri tem ni ničesar prepovedanega, ničesar napačnega, to, kar narediš, je tvoje, to so tvoji občutki, misli, emocije.« nam je zaupal v intervjuju za našo revijo Salus+.

 

27.09.2017