soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

Čarobna slovenska zima

Odprli smo novo slikarsko razstavo umetnikov, ki slikajo z usti ali z nogami

Nocoj smo v naši galerijski avli odprli novo slikarsko razstavo, ki naše zaposlene in poslovne partnerje, ki nas obiščejo, pritegne v čarobni svet zime in njene simbolike.
Razstava, ki jo je pripravila Založba UNSU, je v naših prostorih že deseta razstava slik umetnikov, ki slikajo z usti ali z nogami.

Slikarji, sicer invalidi s hudo gibalno oviranostjo, ki so »s talentom, voljo in vztrajnostjo dosegli zavidljiv umetniški nivo«, kakor je v predstavitvi avtorjev in njihovih razstavljenih del izpostavil umetnostni zgodovinar in likovni kritik Jaka Racman, nas z vsako novo razstavo navdihujejo in bogatijo - tako s svojo umetniško kot z življenjsko izpovedno močjo.
Vsem, ki smo se sredi čarobne slovenske zime zbrali ob nocojšnjem odprtju razstave, pa je bil dan še poseben privilegij, da smo lahko bili v družbi večine slikarjev, ki s svojim življenjem in delom pričujejo o pogumu, volji, vztrajnosti in optimizmu.

Razstavo slikarskih del Vojka Gašperuta-Gašperja, Benjamina Žnidaršiča, Silva Mehleta, Angele Medved, Željka Vertlja, Romana Gruntarja, Nevenke Gorjanc, Martine Pavlovič-Tine, Dragice Sušanj, Neje Zrimšek Žiger, Erika Pibernika in pokojnega slikarja Stojana Zafreda bomo lahko občudovali vse do 10. februarja 2017.
Na ogled je vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.

Prijazno vabljeni!


Predstavitev in likovna kritika Jake Racmana:

 

16.12.2016