soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

RSS Novice

Svet v barvah

Predstavlja se slikarka Emilija Erbežnik

V uresničevanju družbene vloge tudi izven našega osnovnega poslanstva oskrbe zdravstva, ko odpiramo vrata umetnikom in ljubiteljem umetnosti, v Salusu tokrat gostimo slikarsko razstavo vsestranske umetnice Emilije Erbežnik.

Emilija Erbežnik se s svojimi izbranimi akvareli predstavlja že na 61. samostojni slikarski razstavi. Njena slikarska sporočila o lepoti in čarobnosti sveta, ki nas obkroža, prinašajo v naše okolje svežino pomladi, mladostno razposajenost in radost dozorelih sadov.
»V slikarstvu Emilije Erbežnik se zrcali njena velika ljubezen do narave in sveta. Kot natančna opazovalka sveta okrog sebe se zaveda neskončne lepote, ki jo omogoča slikarski jezik, v katerem se pogovarja s seboj in svetom. Na ta način smo njenega vedrega pogleda deležni tudi mi, gledalci.« (Milan Erič, 2017).
Veseli smo, da smo ga deležni tudi zaposleni v Salusu ter naši poslovni partnerji in vsi ljubitelji umetnosti, ki boste razstavo Svet v barvah obiskali.

Razstava bo odprta do 14. aprila vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.
Lepo vabljeni!
...

20.02.2017


Naše novoletno darilo

Podpiramo projekte za pomoč otrokom v stiski in za večje vključevanje ljudi s posebnimi potrebami v družbo

V Salusu tudi ob letošnjih novoletnih praznikih nadaljujemo s tradicijo finančne podpore otrokom v stiski in ljudem s posebnimi potrebami in sredstva namesto novoletnih obdarovanj prvenstveno namenjamo njim.
Veseli smo, da naši partnerji podpirajo in razumejo naše dejanje in tako skupaj z nami pripomorejo, da je prižgana kakšna iskra več v očeh najbolj ranljivih ljudi. Zato vsem iskrena hvala!

Isker v očeh v prazničnih dneh in zdravo, srečno in uspešno leto 2017 želimo!
...

20.12.2016


Čarobna slovenska zima

Odprli smo novo slikarsko razstavo umetnikov, ki slikajo z usti ali z nogami

Nocoj smo v naši galerijski avli odprli novo slikarsko razstavo, ki naše zaposlene in poslovne partnerje, ki nas obiščejo, pritegne v čarobni svet zime in njene simbolike.
Razstava, ki jo je pripravila Založba UNSU, je v naših prostorih že deseta razstava slik umetnikov, ki slikajo z usti ali z nogami.

Slikarji, sicer invalidi s hudo gibalno oviranostjo, ki so »s talentom, voljo in vztrajnostjo dosegli zavidljiv umetniški nivo«, kakor je v predstavitvi avtorjev in njihovih razstavljenih del izpostavil umetnostni zgodovinar in likovni kritik Jaka Racman, nas z vsako novo razstavo navdihujejo in bogatijo - tako s svojo umetniško kot z življenjsko izpovedno močjo.
Vsem, ki smo se sredi čarobne slovenske zime zbrali ob nocojšnjem odprtju razstave, pa je bil dan še poseben privilegij, da smo lahko bili v družbi večine slikarjev, ki s svojim življenjem in delom pričujejo o pogumu, volji, vztrajnosti in optimizmu.

Razstavo slikarskih del Vojka Gašperuta-Gašperja, Benjamina Žnidaršiča, Silva Mehleta, Angele Medved, Željka Vertlja, Romana Gruntarja, Nevenke Gorjanc, Martine Pavlovič-Tine, Dragice Sušanj, Neje Zrimšek Žiger, Erika Pibernika in pokojnega slikarja Stojana Zafreda bomo lahko občudovali vse do 10. februarja 2017.
Na ogled je vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.

Prijazno vabljeni!
...

16.12.2016


Salusu certifikat bonitetne odličnosti AAA

SALUS, Veletrgovina, d. o. o. uvrščena med 4,2 % najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji

Po analizah bonitetne hiša Bisnode, ki v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij v 19. državah Evrope, med njimi tudi v Sloveniji, je naša družba SALUS, Veletrgovina, d. o. o. uvrščena med med 4.2 % najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji, ki dosegamo visoko mednarodno priznane standarde razreda AAA.

Ponosni smo, da smo pridobili evropsko priznan in razpoznaven certifikat, s katerim smo tudi širše javno prepoznani kot podjetje, ki izkazuje bonitetno odličnost, kar predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji.
Certifikat tako tudi uradno potrjuje, kar nam naši dolgoletni partnerji že tradicionalno priznavajo - da smo verodostojen in zaupanja vreden poslovni partner.

27.10.2016


Preplet zdravstva in umetnosti

Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja odpiramo vrata likovni razstavi Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana

Letošnjo jesen Salusovo galerijsko avlo bogatijo likovne izpovedi ustvarjalk iz zdravstvene dejavnosti - članic likovne sekcije Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana (DMSBZT).

Veseli nas, da so naše tokratne gostje umetnice, s katerimi nas povezuje tudi skupno poslanstvo na profesionalnem področju - skrb za zdravje ljudi. Z razstavo njihovih likovnih del in knjige Poklon izgubljenim očem tako obeležujemo tudi svetovni dan in mesec duševnega zdravja, ki letos še posebej vzpodbuja k hitrejši in učinkovitejši (prvi) pomoči ljudem v duševni stiski.

Razstava, na kateri svoja dela predstavljajo avtorice Ana Strauch, Irma Kiprijanović, Janja Filipović, Majda Jarem Brunšek, Margerita Ilić-Kačar, Nina Koprivec, Sonja Lojk, Tanja Rakovec, Tatjana Panić, Valerija Keržič in mentorica Emilija Erbežnik, bo odprta do 13. decembra 2016 vsak delovni dan od 9. do 17. ure.

Lepo vabljeni k ogledu!
...

10.10.2016


Arhiv novic