soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

RSS Novice

Poletna svežina

Vabimo na slikarsko razstavo Jane Dolenc

Osvežujoče, barvito skrivnostno in v čarobno zvočno kuliso odeto v poletnih mesecih diha naša galerijska avla, kjer je na ogled postavila izbrana dela iz svoje bogate umetniške zakladnice akademska slikarka Jana Dolenc.

Iz umetniškega opusa naše tokratne gostje, ki kontinuirano nastaja že četrt stoletja, se avtorica na svoji 40. samostojni razstavi predstavlja z izbranimi slikami iz dveh obsežnih ciklov: Glasba v gibu in barvi in Odstiranja.

Pridružite se nam v odkrivanju njenih upodobitev prostranstev, ki segajo onkraj pogleda, vdihnite svežino tolminskih voda in spokojnost pomnikov časa, prepustite se poetični razpoloženjskosti in zapeljivosti zvokov glasbe, ki koncertira iz ekspresivno izživetih slikarskih potez na platnih.

Razstava bo odprta do 15. septembra vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.
Lepo vabljeni k ogledu!
...

22.07.2015


Veletrgovci z zdravili – vitalen člen v zdravstvu

Pomembna vloga veletrgovcev pri oskrbi trga z zdravili vse bolj prepoznana tudi v javnosti

Ključna vloga veletrgovcev v verigi oskrbe z zdravili in v zdravstvu je bila osrednja tema dveh večjih dogodkov v strokovni javnosti v zadnjih desetih dneh:
56. letne skupščine in konference Evropskega združenja veletrgovcev s polnim naborom zdravil (GIRP), ki je potekala v Beogradu od 7. do 9. junija,
in strokovnega posveta »Promet z zdravili na debelo - miti, resnice in podatki« 17. junija v Ljubljani, ki sta ga organizirali Sekcija veletrgovcev z zdravili pri Trgovinski zbornici Slovenije in Medicina danes.

Številčna udeležba na obeh dogodkih, ki sta našla svoje mesto tudi v slovenskem medijskem prostoru, kaže, da sta vloga in odgovornost veletrgovcev, ki zagotavljamo kakovostno, učinkovito in nemoteno celovito oskrbo trga z zdravili, kot izredno pomembni vse bolj prepoznani tudi v javnosti.
...

17.06.2015


Skozi zimo v pomlad

s slikarji, ki slikajo z usti ali nogami

Dobrodošlico v naše delovno okolje smo si ob začetku letošnjega leta znova izmenjali s slovenskimi slikarkami in slikarji, ki svoje likovne umetnine ustvarjajo z usti ali nogami.

Od 13. januarja do 11. marca gostimo razstavo BLEJSKO JEZERO IN SLOVENSKA MESTA - skupinsko razstavo vedut enajstih slovenskih slikark in slikarjev - članov Mednarodnega združenja slikarjev invalidov, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK - Vereinigung der Mund und Fussmalenden kunstler), ki jo je pripravila Založba UNSU. Vsak s svojim Bledom in izbranim slovenskim mestom se predstavljajo Vojko Gašperut - Gašper, Benjamin Žnidaršič, Silvo Mehle, Željko Vertelj, Roman Gruntar, Dragica Sušanj, Martina Pavlovič, Nevenka Gorjanc, Angela Medved, Neja Zrimšek Žiger in Erik Pibernik.

V pomladnem času pa ostaja v galerijski avli z nami slikarka Dragica Sušanj in s samostojno razstavo POMLAD vabi med krasote cvetličnega sveta narave in tihožitij od 12. marca do 12. maja.

Razstave so na ogled vsem obiskovalcem vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.
Prijazno vabljeni, da se nam pridružite pri odkrivanju njihovih lepot.
...

09.02.2015


Za dobro ljudi,

nemočnih in najbolj potrebnih, smo namenili sredstva namesto novoletnih obdarovanj

in podprli projekte za pomoč otrokom v stiski, za večje vključevanje ljudi s posebnimi potrebami v družbo in za vzpodbujanje uveljavljanja etičnih standardov, vrednot in vrhunskega znanja v slovenski družbi.

Hvala vsem partnerjem za razumevanje in izraženo podporo našemu dejanju.
...

11.12.2014


Ledvice in zdravila

Osveščamo z lekarniškimi farmacevti

Ob letošnjem, jubilejnem, dnevu slovenskih lekarn, ki ga obeležujemo 26. septembra, lekarniški farmacevti osveščajo javnost o potrebni skrbi za ledvice. O tej aktualni temi je Sekcija farmacevtov javnih lekarn pri Slovenskem farmacevtskem društvu izdala knjižico LEDVICE in ZDRAVILA, v kateri predstavljajo zgradbo in delovanje ledvic, priporočila za ohranjanje delovanja ledvic, pomen pravilne in redne uporabe predpisanih zdravil, opozorila pri uporabi zdravil in zdravilnih rastlin, ki lahko okvarijo ledvice, ...

25.09.2014


Arhiv novic