soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

RSS Novice

Preplet zdravstva in umetnosti

Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja odpiramo vrata likovni razstavi Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana

Letošnjo jesen Salusovo galerijsko avlo bogatijo likovne izpovedi ustvarjalk iz zdravstvene dejavnosti - članic likovne sekcije Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana (DMSBZT).

Veseli nas, da so naše tokratne gostje umetnice, s katerimi nas povezuje tudi skupno poslanstvo na profesionalnem področju - skrb za zdravje ljudi. Z razstavo njihovih likovnih del in knjige Poklon izgubljenim očem tako obeležujemo tudi svetovni dan in mesec duševnega zdravja, ki letos še posebej vzpodbuja k hitrejši in učinkovitejši (prvi) pomoči ljudem v duševni stiski.

Razstava, na kateri svoja dela predstavljajo avtorice Ana Strauch, Irma Kiprijanović, Janja Filipović, Majda Jarem Brunšek, Margerita Ilić-Kačar, Nina Koprivec, Sonja Lojk, Tanja Rakovec, Tatjana Panić, Valerija Keržič in mentorica Emilija Erbežnik, bo odprta do 13. decembra 2016 vsak delovni dan od 9. do 17. ure.

Lepo vabljeni k ogledu!
...

10.10.2016


Doprinos k varovanju zdravja

Zavod za preverjanje avtentičnosti zdravil v boj proti ponarejenim zdravilom

V okviru evropskih prizadevanj za povečano varovanje javnega zdravja s krepitvijo boja proti ponarejanju zdravil je bil 6. oktobra 2016 v Ljubljani ustanovljen Zavod za preverjanje avtentičnosti zdravil.
Zavod so ustanovili predstavniki vseh deležnikov v verigi oskrbe z zdravili v Sloveniji, in sicer Mednarodni forum znanstvenoraziskovalnih farmacevtskih družb, Združenje proizvajalcev zdravil Slovenije, Lekarniška zbornica Slovenije in Sekcija veletrgovcev z zdravili pri Trgovinski zbornici Slovenije.
To je prvi korak na poti k implementaciji evropske zakonodaje glede preprečevanja vstopa ponarejenih zdravil v zakonito dobavno verigo v Sloveniji, ki jo je Evropska komisija opredelila v delegirani uredbi in direktivi.

Od 9. februarja 2019 bo tako na vsaki škatlici zdravila, ki jo izdajajo na recept, nameščena edinstvena oznaka v obliki dvodimenzionalne črtne kode, ki jo bodo preverjali ob izdaji zdravila v javnih in bolnišničnih lekarnah.
...

07.10.2016


Orel je pristal

Z Lászlóm Hermanom v čas pomembnih korakov poletja 1969

V umetniški reprezentaciji akademskega slikarja Lászla Hermana je tokrat v našo galerijsko avlo postavljena zgodba o pristanku človeka na Luni.

Razstava Hoja po Luni - Orel je pristal obsega 27 slik, ki v posebni »fusing« tehniki, ki jo je slikar sam razvil, gledalca vodijo skozi pripoved in iskanje resnice o največjem dogodku poletja 1969 in ga ob tem spodbujajo k nenehnemu razmišljanju.

S slikarsko razstavo Lászla Hermana se oziramo v čas, ki ga je zaznamovala vera v moč spreminjanja sveta in osvajanja vesolja. Majhen korak za človeka, a velik za človeštvo, je svetu, kljub mnogim teorijam zarote, nedvomno pustil neizbrisen pečat.
Neizbrisen pečat je dobila tudi zgodba, ki se je tistega poletja začela pisati na sončni strani Alp - zgodba o novi slovenski veledrogeriji za oskrbo zdravstva Salus.
Osnovno dejavnost oskrbe zdravstva, ki jo v Salusu uspešno uresničujemo že 47 let, nenehno razširjamo tudi na druga področja družbene odgovornosti, med drugim tudi z omogočanjem razstav umetnikom v naši galerijski avli.
Veseli nas, da smo s tokratno razstavo slik Lászla Hermana iz cikla Orel je pristal obudili spomin na poletje leta 1969, ki je dalo pomemben pečat na svetovni ravni, pa tudi na slovenskih tleh.

Prijazno vabljeni k ogledu razstave, ki je za širšo javnost odprta vsak delovni dan - od ponedeljka do petka - med 9. in 17. uro, vse do 6. oktobra 2016.
...

25.07.2016


Ujemi poletje

Gostimo slikarsko razstavo Erne Ferjanič

V naši galerijski avli tokrat gostimo slikarsko razstavo Erne Ferjanič, profesorice likovne umetnosti, slikarke, kiparke, pesnice, fotografinje, ilustratorke in organizatorke likovnih srečanj. Vsestranska umetnica, ki črpa svoj ustvarjalni navdih v neomadeževani naravi z vsemi osupljivimi, neizmernimi pojavnimi oblikami in jo še posebej navdušujejo s sončno svetlobo prežarjeni travniki in gozdovi v različnih letnih časih, simbolizirajoč lepoto in mistično skrivnostnost bivanja v vseh obdobjih življenja, prinaša v naš prostor poletno svežino, zaobjeto v razkošju svetlobe in toplih barvnih odtenkov, največkrat prepletenih v nežnih čipkah in mrežnih strukturah.
Ob različnih poletnih motivih v čudovitih slikah lahko vsakdo najde svoj košček poletja, navdih ali pa dragoceni trenutek presežka nad vsakodnevnimi napori.

Razstava Ujemi poletje vabi k ogledu do 18. julija. Za širšo javnost je odprta vsak delovni dan - od ponedeljka do petka - med 9. in 17. uro. 
Vabljeni po poletni navdih, dobrodošli, da vas omreži poletje!
...

11.05.2016


Salus+

Izšla je prva številka nove revije Salus+, dvomesečnika za strokovno farmacevtsko javnost.

Včeraj je izšla prva številka naše nove revije Salus+, s katero uresničujemo želje naših kupcev, da jim ponudimo podporo pri sodelovanju in uresničevanju poslanstva v skrbi za zdravje ljudi tudi v tiskani besedi in sliki.

Revija je namenjena strokovni farmacevtski javnosti in prinaša raznolike informativne vsebine, strokovne prispevke s področja farmacije in zdravstva, pogled skozi očala stanovskega kolega, za piko na i pa tudi nekaj razvedrila.

Izredno pozitivni odzivi naših partnerjev na prvo, še čisto svežo številko, so nam dobrodošla popotnica in dodatna zaveza k pripravi naslednjih številk tako, da bo revija upravičevala pričakovanja naših kolegov v lekarnah in drugih zdravstvenih organizacijah.
...

06.05.2016


Arhiv novic