soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

RSS Novice

»Preživljam se z delom svojih nog«

Ob svetovnem dnevu bolnikov odpiramo vrata razstavi življenjskega dela Angele Medved

Neuklonljiva volja, neumorna vztrajnost in neizmerni pogum Angele Medved, ki ga prepoznamo iz njenega življenjepisa in občudujemo v njenih čudovitih in raznolikih delih, razstavljenih v našem galerijskem prostoru, človeka izredno prevzameta. Kar težko je doumeti, da so pleteni in kvačkani izdelki, gobelini, tapiserije, slike, ... vsi narejeni z nogami. Da se je ustvarjalka, rojena med obema vojnama v revni družini in zaradi svoje bolezni povsod zapostavljena, neumorno spopadala s težkimi bremeni in z neustavljivo voljo uresničevala svoje cilje, da bi zmogla vse, kar zmorejo drugi.
In še več. Naša tokratna gostja Angela Medved, ki je tudi likovna ustvarjalka in štipendistka Mednarodnega združenja slikarjev invalidov, ki rišejo z usti ali nogami (VDMFK), se v naši galerijski avli predstavlja s samostojno razstavo svojih likovnih in mnogovrstnih drugih umetnin. 
Razstava Življenjsko delo Angele Medved je, kot je za slovesnost odprtja zapisal umetnosti zgodovinar in likovni kritik Jaka Racman, več kot le razstava, je velik poklon življenju.

Omogočenje predstavitve življenjskega dela Angele Medved na samostojni razstavi v Salusu je naš poklon gospe Angeli Medved in vsem, ki se spopadajo z boleznijo in invalidnostjo, pa tudi vsem našim kolegom v zdravstvu, ki vsak na svoj način uresničujemo poslanstvo v službi bolnikov.

Razstava bo odprta do 10. maja 2016, ogled pa je možen vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro. 
Skupaj z Založbo UNSU, ki je pripravila razstavo, in ustvarjalko Angelo Medved, prijazno vabimo k ogledu.
...

11.02.2016


Otroci v stiski in someščani s posebnimi potrebami so deležni naše podpore

tudi ob letošnjih praznikih, ko sredstva namesto novoletnih obdarovanj prvenstveno namenjamo njim.

Vsem našim poslovnim partnerjem se zahvaljujemo za razumevanje in izraženo podporo našemu dejanju.
Ponosni smo, da lahko tudi na ta način skupaj uresničujemo naše vodilo SALUS POPULI EST SUPREMA LEX
in se veselimo novih sadov delovanja za dobro ljudi tudi v prihajajočem letu.

Vsega dobrega v prazničnih dneh in novem letu 2016 želimo!

14.12.2015


Vedute Ljubljane

Štefana Brezovnika 
v prazničnem času v Salusu

Dobrodošlico v praznični čas ob prelomu leta nam tokrat izrekajo likovne upodobitve našega mesta, ki jih je na slikarska platna prelil diplomirani slikar Štefan Brezovnik, član Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov.

Skupaj z umetnikom Vas vabimo na sprehod v njegov likovni ustvarjalni svet skozi v brezčasje ujete podobe lepot romantično zasanjane slovenske prestolnice.

Razstava bo na ogled do 10. februarja 2016 (vsak delovni dan - od ponedeljka do petka - med 9. in 17. uro).
Prijazno vabljeni!
...

10.12.2015


Po energijo v Salus

Dobrodošli v razkošje barvnih žarenj slikarske razstave RUJ Vojka Gašperuta Gašperja

Odprli smo novo razstavo v naši galerijski avli, ki že od prvih trenutkov postavitve navdušuje naše zaposlene in obiskovalce in nam prinaša izjemno pozitivno energijo.

Umetniške upodobitve veličastne barvite kraške pokrajine jesenskega ruja, ki jih je na slikarska platna s čopičem v ustih prelil priznani slikar Vojko Gašperut Gašper, so na včerajšnji slovesnosti odprtja razstave še bolj izrazito zažarele ob mnogoplastno odstrtih pogledih umetnostne zgodovinarke in likovne kritičarke Anamarije Stibilj Šajn in ob razigranih zvokih mandolin koncertnih mojstrov Dejana Podgorelca in Tanje Pirc. Za vse obiskovalce pa je bilo prav gotovo še posebej dragoceno srečanje z avtorjem Vojkom Gašperutom Gašperjem, ki nas je tudi tokrat obogatil s svojo neumorno življenjsko in ustvarjalno energijo.

Avtorju iskreno čestitamo za čudovito novo razstavo,

ljubitelje umetnosti in vse, ki si v jesenskih dneh zaželite topline in veličastne lepote ruja, pa prijazno vabimo v našo galerijsko avlo, kjer bo razstava na ogled do 9. decembra 2015 (vsak delovni dan - od ponedeljka do petka - med 9. in 17. uro).
Prepričani smo, da ob njej ne boste ostali ravnodušni.
...

25.09.2015


Zdravila in neželeni učinki

Izpostavljeno v skrbi za pravilno in varno uporabo zdravil ob 11. Dnevu slovenskih lekarn

Farmacevti v lekarnah ob svojem prazniku - Dnevu slovenskih lekarn - že tradicionalno posvečajo posebno pozornost izbrani aktualni problematiki v okviru skrbi za pravilno in varno uporabo zdravil. Letos izpostavljajo pomen poznavanja možnosti neželenih učinkov zdravil in pravilnega ravnanja ob tem, o čemer so pomembne informacije in koristne nasvete objavili tudi v knjižici O pravilni in varni uporabi zdravil   ZDRAVILA IN NEŽELENI UČINKI.

Podpiramo farmacevtsko skrb naših kolegov v lekarnah in jim ob prazniku iskreno čestitamo!
...

25.09.2015


Arhiv novic