soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

RSS Novice

Valovi poletja

Dobrodošli na slikarski razstavi Željka Vertlja

V naši galerijski avli se to poletje pod okriljem Založbe UNSU s samostojno likovno razstavo VALOVI POLETJA predstavlja slikar Željko Vertelj, štipendist Mednarodnega združenja slikarjev invalidov, ki slikajo z usti ali z nogami (VDMFK).

Zaobjeti trenutki markantnih obmorskih, rečnih in jezerskih biserov, ki jih je slikar tenkočutno prelil na slikarska platna in predal večnosti, vabijo obiskovalca, da se prepusti njihovi brezčasni lepoti, mehki toplini, pomirjujoči brezmejnosti in navdihujoči simbolni razsežnosti.

Valovi poletja razstavljenih pejsažev Željka Vertlja so že prevzeli nemalo gostov na sinočnji slovesnosti ob odprtju razstave, naših zaposlenih in obiskovalcev. Privoščite si, da prevzamejo tudi Vas.

Razstava bo pri nas gostovala do 21. septembra 2017, vsem ljubiteljem umetnosti pa je na ogled vsak delavnik od 9. do 17. ure. Lepo vabljeni!
...

30.06.2017


Naš gost

Vojko Gašperut Gašper

Vojko Gašperut Gašper, svetovno priznani slovenski slikar, polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev invalidov, ki slikajo z usti ali z nogami (VDMFK), človek z neizmerno voljo, brezmejnim optimizmom in neustavljivo energijo, veliki motivator, neumorni ustvarjalec, predan delu in ljubezni do slikanja in življenja, se pri nas predstavlja že s četrto tematsko razstavo svojih umetniško dovršenih in sporočilno bogatih podob na platnu.

S tokratno razstavo Cvetje tudi obeležuje pol stoletja svojega izjemno plodnega in ustvarjalnega življenja na invalidskem vozičku.

Velikemu umetniku slikarstva in življenja za vse dosežke iskreno čestitamo,

vse ljubitelje likovne umetnosti pa vabimo na ogled razstave, ki bo odprta do 21. junija vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.
...

03.05.2017


Svet v barvah

Predstavlja se slikarka Emilija Erbežnik

V uresničevanju družbene vloge tudi izven našega osnovnega poslanstva oskrbe zdravstva, ko odpiramo vrata umetnikom in ljubiteljem umetnosti, v Salusu tokrat gostimo slikarsko razstavo vsestranske umetnice Emilije Erbežnik.

Emilija Erbežnik se s svojimi izbranimi akvareli predstavlja že na 61. samostojni slikarski razstavi. Njena slikarska sporočila o lepoti in čarobnosti sveta, ki nas obkroža, prinašajo v naše okolje svežino pomladi, mladostno razposajenost in radost dozorelih sadov.
»V slikarstvu Emilije Erbežnik se zrcali njena velika ljubezen do narave in sveta. Kot natančna opazovalka sveta okrog sebe se zaveda neskončne lepote, ki jo omogoča slikarski jezik, v katerem se pogovarja s seboj in svetom. Na ta način smo njenega vedrega pogleda deležni tudi mi, gledalci.« (Milan Erič, 2017).
Veseli smo, da smo ga deležni tudi zaposleni v Salusu ter naši poslovni partnerji in vsi ljubitelji umetnosti, ki boste razstavo Svet v barvah obiskali.

Razstava bo odprta do 14. aprila vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.
Lepo vabljeni!
...

20.02.2017


Naše novoletno darilo

Podpiramo projekte za pomoč otrokom v stiski in za večje vključevanje ljudi s posebnimi potrebami v družbo

V Salusu tudi ob letošnjih novoletnih praznikih nadaljujemo s tradicijo finančne podpore otrokom v stiski in ljudem s posebnimi potrebami in sredstva namesto novoletnih obdarovanj prvenstveno namenjamo njim.
Veseli smo, da naši partnerji podpirajo in razumejo naše dejanje in tako skupaj z nami pripomorejo, da je prižgana kakšna iskra več v očeh najbolj ranljivih ljudi. Zato vsem iskrena hvala!

Isker v očeh v prazničnih dneh in zdravo, srečno in uspešno leto 2017 želimo!
...

20.12.2016


Čarobna slovenska zima

Odprli smo novo slikarsko razstavo umetnikov, ki slikajo z usti ali z nogami

Nocoj smo v naši galerijski avli odprli novo slikarsko razstavo, ki naše zaposlene in poslovne partnerje, ki nas obiščejo, pritegne v čarobni svet zime in njene simbolike.
Razstava, ki jo je pripravila Založba UNSU, je v naših prostorih že deseta razstava slik umetnikov, ki slikajo z usti ali z nogami.

Slikarji, sicer invalidi s hudo gibalno oviranostjo, ki so »s talentom, voljo in vztrajnostjo dosegli zavidljiv umetniški nivo«, kakor je v predstavitvi avtorjev in njihovih razstavljenih del izpostavil umetnostni zgodovinar in likovni kritik Jaka Racman, nas z vsako novo razstavo navdihujejo in bogatijo - tako s svojo umetniško kot z življenjsko izpovedno močjo.
Vsem, ki smo se sredi čarobne slovenske zime zbrali ob nocojšnjem odprtju razstave, pa je bil dan še poseben privilegij, da smo lahko bili v družbi večine slikarjev, ki s svojim življenjem in delom pričujejo o pogumu, volji, vztrajnosti in optimizmu.

Razstavo slikarskih del Vojka Gašperuta-Gašperja, Benjamina Žnidaršiča, Silva Mehleta, Angele Medved, Željka Vertlja, Romana Gruntarja, Nevenke Gorjanc, Martine Pavlovič-Tine, Dragice Sušanj, Neje Zrimšek Žiger, Erika Pibernika in pokojnega slikarja Stojana Zafreda bomo lahko občudovali vse do 10. februarja 2017.
Na ogled je vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.

Prijazno vabljeni!
...

16.12.2016


Arhiv novic