soncna streha.jpg
Novi Salus.jpg
zastava_novi Salus.jpg

RSS Novice

Farmacija brez meja

Stekleno srce Stanislava Lukića odseva v Salusu

Letošnji dan slovenskih lekarn v Salusu obeležujemo tudi s slikarsko razstavo Stekleno srce magistra farmacije Stanislava Lukića. Avtor, predan farmacevt in vodja Lekarne Rogaška Slatina, ob tem pa tudi strasten slikar, uspešno prepleta stroko in umetnost. V razstavljenih slikah, ki jih je ustvaril v tehniki mix media akril in vanje vpel lekarniške elemente, nam odkriva zanimiva sporočila.

Lepo vabljeni, da obiščete našo galerijsko avlo in se prepustite govorici razstavljenih slik.

Razstava bo odprta do 10. januarja 2018 vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. do 17. uro.
...

27.09.2017


V službi lekarniških farmacevtov

Obeležujemo 13. Dan slovenskih lekarn

Skrb za naše kupce in podpora delu lekarniških farmacevtov je ena temeljnih zavez Salusa, ki je v vsej njegovi - skoraj polstoletni zgodovini - nenehno prisotna. Kakor je lekarniški farmacevt v službi bolnika, smo v Salusu v službi lekarniškega farmacevta.

Veseli vzajemnega uresničevanja naše skupne družbene vloge čestitamo vsem lekarniškim strokovnim delavcem, pa tudi vsem drugim kolegicam in kolegom, ki na tak ali drugačen način souresničujejo poslanstvo lekarniških farmacevtov in ob dnevu zavetnikov lekarnarjev in zdravnikov praznujejo svoj dan.

Z obeleževanjem dneva slovenskih lekarn sta visoko strokovno delo lekarniških farmacevtov in neprecenljiva vloga farmacevtov pri zdravstveni oskrbi ljudi in živali v družbi še bolj prepoznani. K temu uspešno pripomorejo tudi mnogovrstne aktivnosti in vsakoletna dodatna strokovna ponudba, še zlasti široko dostopna informativna knjižica o izbrani aktualni tematiki v sklopu pravilne in varne uporabe zdravil, ki jo ob dnevu lekarn že tradicionalno izdaja Sekcija farmacevtov javnih lekarn pri Slovenskem farmacevtskem društvu.
Tudi v Salusu podpiramo farmacevtsko skrb naših kolegov in se pridružujemo njihovim prizadevanjem za ozaveščanje o pravilni in varni uporabi zdravil, ki je letos osredotočeno na imunski sistem.


26.09.2017


Valovi poletja

Dobrodošli na slikarski razstavi Željka Vertlja

V naši galerijski avli se to poletje pod okriljem Založbe UNSU s samostojno likovno razstavo VALOVI POLETJA predstavlja slikar Željko Vertelj, štipendist Mednarodnega združenja slikarjev invalidov, ki slikajo z usti ali z nogami (VDMFK).

Zaobjeti trenutki markantnih obmorskih, rečnih in jezerskih biserov, ki jih je slikar tenkočutno prelil na slikarska platna in predal večnosti, vabijo obiskovalca, da se prepusti njihovi brezčasni lepoti, mehki toplini, pomirjujoči brezmejnosti in navdihujoči simbolni razsežnosti.

Valovi poletja razstavljenih pejsažev Željka Vertlja so že prevzeli nemalo gostov na sinočnji slovesnosti ob odprtju razstave, naših zaposlenih in obiskovalcev. Privoščite si, da prevzamejo tudi Vas.

Razstava bo pri nas gostovala do 21. septembra 2017, vsem ljubiteljem umetnosti pa je na ogled vsak delavnik od 9. do 17. ure. Lepo vabljeni!
...

30.06.2017


Naš gost

Vojko Gašperut Gašper

Vojko Gašperut Gašper, svetovno priznani slovenski slikar, polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev invalidov, ki slikajo z usti ali z nogami (VDMFK), človek z neizmerno voljo, brezmejnim optimizmom in neustavljivo energijo, veliki motivator, neumorni ustvarjalec, predan delu in ljubezni do slikanja in življenja, se pri nas predstavlja že s četrto tematsko razstavo svojih umetniško dovršenih in sporočilno bogatih podob na platnu.

S tokratno razstavo Cvetje tudi obeležuje pol stoletja svojega izjemno plodnega in ustvarjalnega življenja na invalidskem vozičku.

Velikemu umetniku slikarstva in življenja za vse dosežke iskreno čestitamo,

vse ljubitelje likovne umetnosti pa vabimo na ogled razstave, ki bo odprta do 21. junija vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.
...

03.05.2017


Svet v barvah

Predstavlja se slikarka Emilija Erbežnik

V uresničevanju družbene vloge tudi izven našega osnovnega poslanstva oskrbe zdravstva, ko odpiramo vrata umetnikom in ljubiteljem umetnosti, v Salusu tokrat gostimo slikarsko razstavo vsestranske umetnice Emilije Erbežnik.

Emilija Erbežnik se s svojimi izbranimi akvareli predstavlja že na 61. samostojni slikarski razstavi. Njena slikarska sporočila o lepoti in čarobnosti sveta, ki nas obkroža, prinašajo v naše okolje svežino pomladi, mladostno razposajenost in radost dozorelih sadov.
»V slikarstvu Emilije Erbežnik se zrcali njena velika ljubezen do narave in sveta. Kot natančna opazovalka sveta okrog sebe se zaveda neskončne lepote, ki jo omogoča slikarski jezik, v katerem se pogovarja s seboj in svetom. Na ta način smo njenega vedrega pogleda deležni tudi mi, gledalci.« (Milan Erič, 2017).
Veseli smo, da smo ga deležni tudi zaposleni v Salusu ter naši poslovni partnerji in vsi ljubitelji umetnosti, ki boste razstavo Svet v barvah obiskali.

Razstava bo odprta do 14. aprila vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.
Lepo vabljeni!
...

20.02.2017


Arhiv novic